Terug

Wees zo groen mogelijk: sla je stroom op in een thuisbatterij

Wil je je stroomverbruik zo groen mogelijk maken? Dat kan wanneer je je stroom opslaat in een thuisbatterij. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2021 de productie van groene stroom met 40% is gestegen, maar nog steeds gebruiken huishoudens ook grijze stroom. Daarbij komt dat je nog niet zelf kunt bepalen wanneer je je opgewekte energie inzet, zelfs niet als je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Vaak is er ook een overschot aan opgewekte energie. De oplossing hiervoor? Met een thuisbatterij ga je al snel richting 100% groene stroom. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Bepaal zelf je energieverbruik

Om onbalans in piek- en daluren te voorkomen en geen grijze stroom te verbruiken, kun je je opgewekte energie opslaan in een thuisbatterij. Daarmee bepaal jij namelijk zelf wanneer en op welk moment je je opgewekte, duurzame energie inzet. Thuisbatterijen kunnen daarnaast helpen om de druk op het netwerk te verlichten. En door daarvoor te kiezen wordt jouw stroom zo groen mogelijk en creëer je een positieve impact op het milieu!

Ga stroom opslaan

Door je eigen stroom op te slaan en zelf te bepalen wanneer je deze gebruikt, wordt je zelfvoorzienend in energieverbruik en bespaar je ook nog eens een hoop kosten. Hoe? Doordat je de volledige waarde van je opgewekte energie zelf verbruikt en niet afhankelijk bent van een terugleververgoeding. Met een thuisbatterij wordt ook de overbelasting op het elektriciteitsnetwerk verminderd.

Maak kennis met Sessy

Sessy is zo’n thuisbatterij waarmee je verbruik zo groen mogelijk wordt. Hij laadt namelijk op bij gunstige of zelfs negatieve stroomprijzen. Uiteraard bepaal je volledig zelf wanneer je je stroom inzet en ben je niet afhankelijk van het elektriciteitsnet. Meer weten of onze thuisbatterij? Bezoek dan de veelgestelde vragen sectie.

Gerelateerde berichten

Eerste thuisbatterij van Nederlandse makelij gaat in productie

Maak kennis met Sessy: dé bestverkochte thuisbatterij van Nederland

Wil jij jouw energiekosten verlagen en onafhankelijker worden van het stroomnet? Sla dan jouw eigen opgewekte energie op, voor gebruik op een later moment. Hoe? Met thuisbatterij Sessy!

Sessy
Bekijk bericht

Haal nog meer voordeel uit je zonnepanelen met een thuisbatterij!

Ben jij in het bezit van zonnepanelen en wil je daar nog meer voordeel uithalen? Met de stijgende energieprijzen en een elektriciteitsnet dat op knappen staat, loont het enorm om je eigen stroom op te […]

Sessy
Bekijk bericht
Sessy, de thuisbatterij

Eerste thuisbatterij van Nederlandse makelij gaat in productie

ULFT, 29 augustus 2022 – Na een succesvolle crowdfundingactie begint startup Charged volgende week met de productie van de eerste thuisbatterij van Nederlandse makelij. Door de slimme software zorgt deze Sessy ervoor dat bezitters van […]

Sessy
Bekijk bericht