Werking van de Sessy

Kan ik Sessy zelf aansturen?

De ingebouwde functie "Open mode": De Sessy maakt het mogelijk via een regeling (API of MQTT) aangestuurd te worden. Dit kun je doen als je liever zelf aan de slag gaat met het aansturen en uitlezen van de batterij om deze bijvoorbeeld te koppelen in Home Assistant. Ook maakt dit integratie met apparatuur van derden mogelijk. Wij helpen mee om de Sessy community te ondersteunen op dit vlak.
Uit/in klappen

Werkt Sessy met een Dynamisch energiecontract?

De ingebouwde functie "Dynamische modus": De Sessy kan gebruikt worden in combinatie met een dynamisch energiecontract. Dat is een contract vorm, waarbij je verbruik en teruglevering per uur worden berekend. Een aantal aanbieders hiervan zijn: Nieuwestroom,  Easy EnergyFrankenergy, ANWB, Tibber of NextEnergy. De slimme regeling van Sessy kan op basis van de uurprijzen, de zonneopbrengst voorspelling en een verbruiksvoorspelling een berekening maken wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Zo bespaart Sessy het meeste geld bij jouw thuis.
Uit/in klappen

Hoe slaat Sessy mijn zonne-energie op?

De ingebouwde functie "Nul op de meter": De Sessy slaat overdag de overtollige opgewekte energie op (totdat de batterij vol zit). Wanneer uw zonnepanelen te weinig of geen energie meer leveren om uw verbruik te compenseren zal de Sessy energie leveren aan uw verbruikers in huis. Hiermee gebruikt u ook ’s avonds en in de nacht groene energie die u overdag heeft opgewekt.
Uit/in klappen

Werkt Sessy met mijn huidige omvormer?

We hebben de Sessy zo ontworpen dat deze ook gekoppeld kan worden aan bestaande installaties. Een normale string omvormer, optimizers van SolarEdge, micro-omvormers van Enphase of een andere partij. Sessy ondersteunt de koppeling (1, 2 of 3 fasen)! Door bij de hoofdaansluiting de energie van alle 3 de fasen te meten kan de Sessy rekening houden met wat er op elke fase gebeurt. Wij geloven in een open ecosysteem waarbij u de Sessy kunt combineren met apparatuur van andere fabrikanten.
Uit/in klappen

Ik krijg een warmtepomp, heeft een Sessy dan nog zin?

Het verbruik van elektriciteit zal toenemen met een warmtepomp, ook op de momenten dat de zon niet schijnt. Dan helpt Sessy om de pieken in verbruik af te vlakken en ook in de avond gebruik te kunnen maken van de overdag opgewekte zonne-energie. Heb je meer dan 12 zonnepanelen en gaat je verbruik richting of over de 5000 kWh op jaarbasis heen? Dan is het interessant om 2 Sessy's te nemen.
Uit/in klappen

Werkt een Sessy met mijn energieleverancier?

Sessy is onafhankelijk van uw energieleverancier en werkt met elk abonnement. Als je een vast tarief hebt, zal Sessy laden en ontladen om export naar en import vanuit het stroomnet te voorkomen, voor maximale zelfstandigheid en piek- en om daltarief te voorkomen.
Uit/in klappen

Als de stroom uitvalt, werkt de Sessy dan nog?

Net als zonnepanelen afschakelen uit veiligheid bij uitval van het net, zal ook de Sessy uitschakelen bij stroomuitval. Sessy is geen noodstroomvoorziening. Voor een noodstroomvoorziening is het nodig om het elektriciteitsnet af te schakelen zodat de netbeheerder niet onder stroom wordt gezet wanneer er onderhoud wordt gedaan. Dit is extra hardware en maakt de installatie ‘complexer’. Om de prijs van Sessy scherp te houden, hebben we dit er op deze manier niet in gestopt. Maar, met het oog op de toekomst en omdat het zonde zou zijn dat àls het net uitvalt en je toch een accu hebt staan, deze niks kan doen. Maken wij een 48V poort op de Sessy zodat er op de Sessy een kleine off-grid omvormer aangesloten kan worden of andere externe features. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Als je in het bijzonder geïnteresseerd bent in een noodstroomvoorziening, neem dan contact met ons op.  
Uit/in klappen

Maakt de Sessy geluid?

Er zitten kwaliteit ventilatoren in de omvormer van de Sessy, die maken een zoemend geluid. Op 2 meter afstand is dit nauwelijks hoorbaar. Deze ventilatoren zorgen voor een verlengde levensduur.
Uit/in klappen

Overtuigd?

De voorverkoop aanbieding is deze maand nog geldig!

Bekijk aanbieding
Sessy thuisbatterij