Toepassingen

Kan ik Sessy zelf aansturen?

De ingebouwde functie "Open mode": De Sessy maakt het mogelijk via een regeling (API of MQTT) aangestuurd te worden. Dit kun je doen als je liever zelf aan de slag gaat met het aansturen en uitlezen van de batterij om deze bijvoorbeeld te koppelen in Home Assistant. Ook maakt dit integratie met apparatuur van derden mogelijk. Wij helpen mee om de Sessy community te ondersteunen op dit vlak.
Uit/in klappen

Hoe slim is de Sessy thuisbatterij?

De Sessy zal een aantal verschillende werkmodi beschikbaar stellen:
  1. Nul op de meter (zonne-energie ’s avonds gebruiken): De Sessy slaat overdag de overtollige opgewekte energie op (totdat de batterij vol zit) Wanneer uw zonnepanelen te weinig of geen energie meer leveren om uw verbruik te compenseren zal de Sessy energie leveren aan uw verbruikers in huis. Hiermee gebruikt u ook ’s avonds en in de nacht groene energie die u overdag heeft opgewekt.
  2. Dynamische modus: De Sessy kan gebruikt worden in combinatie met een dynamisch energiecontract. Dat is een contract vorm, waarbij je verbruik en teruglevering per uur wordt berekend. Een aantal aanbieders hiervan zijn: Nieuwestroom,  Easy EnergyFrankenergy, ANWB, Tibber of NextEnergy. De slimme regeling van Sessy kan op basis van de uurprijzen, de zonneopbrengst voorspelling en een verbruiksvoorspelling een berekening maken wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Zo bespaart Sessy het meeste geld bij jouw thuis.
  3. Open mode: De Sessy maakt het mogelijk via een regeling (bijvoorbeeld API of MQTT) aangestuurd te worden. Dit kun je doen als je liever zelf aan de slag gaat met het aansturen en uitlezen van de batterij om deze bijvoorbeeld te koppelen in Home Assistant. Wij helpen mee om de Sessy community te ondersteunen op dit vlak.
Uit/in klappen

Ik krijg een warmtepomp, heeft een Sessy dan nog zin?

Het verbruik van elektriciteit zal toenemen met een warmtepomp, ook op de momenten dat de zon niet schijnt. Dan helpt Sessy om de pieken in verbruik af te vlakken en ook in de avond gebruik te kunnen maken van de overdag opgewekte zonne-energie. Heb je meer dan 12 zonnepanelen en gaat je verbruik richting of over de 5000 kWh op jaarbasis heen? Dan is het interessant om 2 Sessy's te nemen.
Uit/in klappen

Kan ik met een Sessy van het gas af?

Om van het gas af te komen, zal de vraag naar elektrische energie toenemen. Om grote pieken en dalen op het elektriciteitsnet te dempen, helpen buffers, zoals batterijen. Dus met een Sessy kom je niet van het gas af, maar het helpt wel om de transitie mogelijk te maken.
Uit/in klappen

Kan ik mijn elektrische auto laden met een Sessy?

Ja, het maakt niet uit welke verbruiker om stroom vraagt, dus kan de energie ook in de elektrische auto gestopt worden. 1 Sessy heeft 5kWh opslag-capaciteit wat genoeg is voor ongeveer 30 km rijden in een elektrische auto. Het is ook mogelijk om de energie van de Sessy niet naar de auto te sturen en de Sessy slechts te beperken voor het verbruik van jouw huishouden.
Uit/in klappen

Kan ik onafhankelijk worden van het stroomnet met een Sessy?

Ja en Nee. Nee, omdat het stroomnet nodig is om Sessy te laten werken en bij uitval van het stroomnet zal Sessy vanwege de veiligheid ook uitschakelen. Ja, omdat de energie in Sessy zo wordt ingezet dat het stroomnet zo weinig mogelijk nodig is. Off grid installaties zijn groter, complexer en prijziger. Mocht dit een grote wens zijn neem dan gerust contact met ons op.
Uit/in klappen

Als ik geen zonnepanelen heb, heeft een Sessy dan zin?

Als je een uurprijzen-abonement hebt, kan Sessy laden tijdens daluren, om afname op dure piekuren te voorkomen, door de wisselingen op de energiemarkt is hier niet alleen geld mee te besparen maar kun je hier ook geld mee verdienen. Zonder zonne-panelen en met een vast tarief heeft een Sessy geen directe financiële impact. Mocht je niet de mogelijkheid hebben tot het leggen van zonnepanelen is het goed mogelijk om met een Sessy dus tòch te verduurzamen en hieraan te verdienen.
Uit/in klappen

Overtuigd?

De voorverkoop aanbieding is deze maand nog geldig!

Bekijk aanbieding
Sessy thuisbatterij