Sessy: De thuisbatterij van Nederlandse bodem

Gemaakt in Nederland, voor Nederland

Sessy is niet zomaar een thuisbatterij. Het is dé oplossing voor duurzaam energiebeheer, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, in het hart van Gelderland. Geen gedoe, gewoon oer-Hollands vakmanschap. Omdat wij Nederlanders houden van praktisch, slim en een gewoon goede kwaliteit zonder poespas.

Wat kan ik met een thuisbatterij?

Een thuisbatterij helpt je om de groene stroom die je overdag opwekt met zonnepanelen op te slaan, zodat je die later kunt gebruiken. Vooral ’s avonds of op momenten dat de zon niet schijnt, kan dit zorgen voor een aanzienlijke verlaging van je energiekosten. Daarnaast word je minder afhankelijk van het stroomnet, wat in veel regio’s netcongestie kan verminderen en bijdraagt aan de verduurzaming van je woning.

Wat bepaalt hoeveel thuisbatterij-capaciteit jouw huishouden nodig heeft?

Er zijn veel misvattingen rondom de hoeveelheid capaciteit die je nodig hebt. Wij raden aan een thuisbatterij zo vaak mogelijk te gebruiken.
Om te bepalen hoeveel capaciteit je dan nodig hebt, zijn een aantal dingen belangrijk:

1. Jouw dagelijkse energieverbruik
Het is belangrijk om inzicht te hebben in je dagelijks energieverbruik. Gemiddeld verbruikt een huishouden tussen de 7 en 10 kWh per dag, waarvan een deel direct door de zonnepanelen aan je apparaten wordt geleverd. Dit betekent dat er ongeveer 5 kWh overblijft die je wilt gebruiken om de periode van dag naar avond en nacht te overbruggen. Zo maak je optimaal gebruik van je eigen zonne-energie. Voor huishoudens kan een batterij van 5 kWh daarom al voldoende zijn om in de energiebehoefte te voorzien. Voor grotere huishoudens of hoger verbruik kan 10 kWh gewenst zijn (= 2 Sessy’s).

2. De grootte van je zonne-installatie
Als je zonnepanelen op een zomerse dag gemiddeld 10 kWh per dag produceren, is je eerste reactie misschien om een batterij te kiezen die groot genoeg is om dit op te willen slaan. Dat hoeft niet, het is belangrijker te onthouden dat een thuisbatterij à 5 kWh vaak al voldoende is, omdat je op de meeste dagen niet al je opgewekte stroom hoeft op te slaan.

Een huishouden met 10 zonnepanelen heeft gemiddeld een eigenverbruik van 30 tot 35%. Dit kun je verhogen door bijvoorbeeld overdag de vaatwasser aan te zetten, dat is de kortste en voordeligste stap in het verhogen van jouw eigenverbruik. Overdag TV kijken zodat dat ’s avonds niet meer hoeft gaat lastig, Sessy slaat overtollige energie op en voorziet jouw woning ‘s avonds en ‘s nachts van deze opgeslagen energie.

3. Je energiecontract
Voor huishoudens met een dynamisch energiecontract kan een thuisbatterij extra voordeel bieden. Je kunt goedkope stroom inkopen tijdens daluren en deze opslaan voor later gebruik. Dit kan voordelig zijn, maar de mate waarin je bespaart, hangt sterk af van de schommelingen in energieprijzen. Daarom blijft je eigen energieverbruik en -opslagbehoefte de belangrijkste leidraad. Met Sessy heb je altijd de flexibiliteit om van modus te wisselen. Mocht je een andere modus leuker vinden of verandert de markt waardoor een andere modus aantrekkelijker wordt, dan kun je met twee drukken op de knop de instellingen van Sessy aanpassen. Deze functionaliteit is gratis.

‘Minder is vaak meer’ bij een thuisbatterij

Bij het kiezen van een thuisbatterij geldt dat groter niet altijd beter is. Een batterij van 5 kWh is voor veel Nederlandse huishoudens een praktische keuze. Het dekt het grootste deel van het avond- en nachtverbruik, vooral in de lente en zomer, zonder dat je een overschot aan opslagcapaciteit hebt. Dit bespaart niet alleen geld op de aanschaf, maar optimaliseert ook het gebruik van de batterij.

De terugverdientijd: een belangrijke overweging

Veel mensen vragen zich af hoe snel ze hun investering in een thuisbatterij terugverdienen. Hoewel het antwoord afhankelijk is van energieprijzen, regelgeving en je eigen verbruik, is een batterij met een lagere capaciteit meestal een verstandigere keuze. Het voorkomt een lange terugverdientijd en zorgt ervoor dat je sneller kunt profiteren van de voordelen.

Door te kiezen voor een thuisbatterij van 5 kWh (of 2 waardoor je 10 kWh hebt) vermijd je een te lange terugverdientijd en optimaliseer je je investering op een verstandige manier.

Conclusie: hoeveel kWh heb jij nodig?

In de meeste gevallen zijn thuisbatterijen met een capaciteit van 5 tot 10 kWh ideaal voor Nederlandse huishoudens. Het biedt genoeg ruimte om het dagelijkse verbruik te dekken en duurzame energie te benutten zonder onnodige overschotten. Door bewust te kiezen, kun je besparen, verduurzamen, en je onafhankelijkheid van het stroomnet vergroten, zonder een te grote investering. Voor eerlijk advies, bel ons! Of neem contact op met onze gepassioneerde installateurs.

Ben je benieuwd of Sessy iets is voor jouw situatie? Vraag een offerte aan of neem contact op: info@sessy.nl of bel: 085 0608499.

Benieuwd naar hoeveel Sessy's jouw huishouden nodig heeft?

Doe de Sessy keuzehulp
Sessy is schaalbaar

Sessy: de thuisbatterij zonder valse beloftes

Het team achter Sessy biedt een nuchtere, duurzame oplossing waarmee je onafhankelijk wordt van grillige energiemarkten. Daarom kijken we verder dan onze thuisbatterij-neus lang is:

  1. Zorg dat je minder verbruikt door te isoleren
  2. Wek je eigen energie op met zonnepanelen
  3. Zorg dat je waar mogelijk je afname afstemt op je opwek (wasmachine aan als de zon schijnt bijvoorbeeld)
  4. Kies voor een thuisbatterij om avond- en nachtverbruik te kunnen compenseren met eigen opgewekte zonne-energie.

En wat we ook heel belangrijk vinden, is dat je voor de keuze voor een thuisbatterij goed kijkt naar:

  • Is de thuisbatterij gemaakt door een merk met een reputatie in de Nederlandse markt?
  • Is het een veilig type cel, zoals de LFP (Lithium-ijzerfosfaat) en geen gevaarlijke Li-ion cellen?
  • Zit je vast aan maandelijkse kosten voor slimme aansturing?
  • Zit je vast aan een energieleverancier, of mag je overstappen na installatie?
  • Zit je vast aan een laadstrategie, of mag je zelf bepalen hoe de batterij wordt ingezet?
  • Is de fabrikant nog bezig met ontwikkelingen in de snel veranderende Nederlandse markt?
  • Zijn er integratiemogelijkheden met andere slimme apparatuur?
  • Laat de batterij zich aansturen door Energie Management Software en home automation platforms, zoals Home Assistant of Homey?
  • Kan de (Nederlandse) helpdesk goed op afstand problemen oplossen?

Als je kiest voor een Sessy, dan weet je dat het op alle bovenliggende punten goed zit!

Meer weten?

Vraag een offerte aan

Ervaringen van Sessy klanten

Waarom kiezen voor Sessy?

Nederlands product

Sessy wordt met zorg en vakmanschap geproduceerd in Gelderland. Lokaal, want waarom moeilijk doen als het ook dichtbij kan? Bovendien krijg je de kwaliteit die je verwacht van een land dat zelfs dijken kan bouwen tegen de zee.

Duurzaam en Efficiënt

Met Sessy haal je het maximale uit jouw zonnepanelen. Geen verspilling, geen gezeur. Overtollige energie opslaan voor later? Klinkt als een typisch Nederlandse manier om slim om te gaan met je centen, toch?

Toekomstbestendig

Onze batterijen gaan lang mee. Sessy is ontworpen met het oog op duurzaamheid, zodat je jarenlang zorgeloos kunt profiteren van je eigen energie.

Gemakkelijk te integreren

Sessy werkt moeiteloos samen met jouw bestaande zonnepaneelsysteem. En nee, je hoeft geen handleiding van 500 pagina's te lezen.

Minder afhankelijk van energieprijzen

We weten allemaal dat energieprijzen tegenwoordig flink schommelen. Met Sessy sla je je eigen energie op en hou je zelf de controle. Zo simpel is het.

Vraag & antwoord

Als algemene richtlijn raden we aan om één Sessy thuisbatterij te overwegen voor elke 2000-3000 kWh aan energieverbruik. Dus, voor een huishouden dat meer dan 6000 kWh per jaar verbruikt, zou het aanschaffen van twee Sessy thuis batterijen een optie zijn. Als je een dynamisch energiecontract hebt, kan het hebben van extra opslagcapaciteit voordelig zijn om te profiteren van variabele tarieven. Echter, zoals altijd, is het beter om voorzichtig te zijn bij het schatten van je behoeften – zoals het gezegde luidt, ‘beter een Sessy te weinig dan te veel.’

 

Opgeslagen energie blijft maanden in de Sessy thuisbatterij zitten, maar we raden het af om energie van de zomer te bewaren voor de winter. Waarom? Als je energie in de zomer opslaat en deze bewaart voor de winter dan staat de batterij maanden lang stil. Vervolgens is de batterij in de winter na een dag weer leeg. Hier bespaar je nauwelijks het milieu of jouw portemonnee. Je wilt een batterij juist zoveel mogelijk kunnen inzetten, hoe meer die actief is, des te groter de impact.

In de wintermaanden, als er minder zon is, is onze eco-modus in combinatie met een dynamisch energiecontract bijvoorbeeld interessanter. In deze modus zal Sessy automatisch beginnen met laden tijdens de goedkoopste uren. Zodra deze voordelige uren voorbij zijn, schakelt Sessy over naar nul-op-de-meter, waarbij de opgeslagen energie exclusief voor jouw huishouden wordt gebruikt. Zo benut je altijd de meest voordelige energie.

 

De adviesprijs voor een Sessy is €3.550,- inclusief btw. Daarmee is Sessy thuisbatterij de voordeligste slimme thuisbatterij in Nederland.

Meer over Sessy weten? Bekijk onderstaande video:

Je Sessy thuisbatterij gaat makkelijk 10, misschien wel 15 jaar mee. Al die tijd kan Sessy zorgen voor besparingen in je energiekosten, door slim te laden en dure pieken te voorkomen. Lees hier ons uitgebreide artikel over de levensduur van de Sessy thuis accu.

Bestel nu
App voor meer informatie!