Terug

Haal nog meer voordeel uit je zonnepanelen met een thuisbatterij!

Ben jij in het bezit van zonnepanelen en wil je daar nog meer voordeel uithalen? Met de stijgende energieprijzen en een elektriciteitsnet dat op knappen staat, loont het enorm om je eigen stroom op te slaan. De stroom uit je eigen zonnepanelen welteverstaan. Maar hoe dan? Met een thuisbatterij! Zo verdien je extra geld aan je groene stroom. Meer weten en benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel verder.

Meer opwekken dan verbruiken

Doordat je in het bezit bent van zonnepanelen, wek je vaak meer energie op dan dat je stroom gebruikt. Dat is zonde! Daarnaast verbruik je meer stroom in de morgen en de avond, precies de momenten waarop jouw zonnepanelen het minste doen. Met een thuisbatterij kun je dit overschot aan energie opslaan en gebruiken voor een later moment. Je bepaalt zelf wanneer je je energie inzet. Zo voorkom je tevens onbalans bij piek- en daluren en wordt je bijna onafhankelijk van het net. Is dat niet de reden geweest voor de aanschaf van je zonnepanelen?

Niet meer terugleveren aan het net

Zonnestroom die jij nu niet gebruikt, lever je automatisch terug aan het elektriciteitsnet. De lopende salderingsregeling van de overheid zorgt ervoor dat je deze teruggeleverde stroom in mindering mag brengen op je ontvangen stroom. Deze regeling wordt echter afgebouwd in 2025. Daardoor krijg je dus steeds minder geld terug voor de energie die je zelf opwekt. Een thuisbatterij biedt de oplossing: je bent ook niet afhankelijk van de terugleververgoeding, doordat je de volledige waarde van je opgewekte energie zelf verbruikt.

Thuisbatterij

Maak kennis met Sessy: de plug-and-play thuisbatterij die oplaadt bij gunstige of zelfs negatieve stroomprijzen. De batterij voorkomt dat je op goedkope momenten energie naar het net toestuurt, omdat hij een slimme meter bevat die inzicht heeft in de uurprijzen van elektriciteit. Zo verdien je geld aan je zonnepanelen! 

Meer info

Nieuwsgierig naar Sessy en de mogelijkheden? Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met ons, Roeland & Twan. Wij zijn de ontwikkelaars van Sessy. Je bereikt ons via 085 0608499 of info@sessy.nl

Gerelateerde berichten

Hoe verdient een Sessy zichzelf terug

Een belangrijke vraag voor investeringen is: verdien ik die investering terug? Voor de aanschaf van een Sessy is dat voor veel mensen niet anders. Hieronder leggen we uit waar de terugverdientijd van Sessy van afhankelijk […]

Sessy
Bekijk bericht

NOS kopt ‘mensen zonder zonnepanelen zijn het bokje’

"Mensen zonder zonnepanelen zijn straks het bokje" kopt de NOS. Een thuisbatterij, waarmee je je eigen opgewekte energie opslaat voor later gebruik, kan uitkomst bieden.

Nieuws
Bekijk bericht

Onze reactie op milieu centraal

Wij vinden de claims die Milieu Centraal maakt over het inzetten van een thuisbatterij niet op alle punten juist en niet goed onderbouwd. Hieronder willen we het geschetste beeld nuanceren. Milieu Centraal: “… de aanschafkosten […]

Sessy
Bekijk bericht